Online Coaching

Online Coaching – vanuit het gemak van je huis of werkplek
Online Coaching - Henny Cramers

Het heeft me altijd verwonderd hoe krachtig telefonische of online coaching kan zijn. Vanaf de eerste keren dat ik telefonisch contact had met klanten en de laatste jaren hebben online training- en coaching sessies, via Skype of andere media, me geleerd dat afstand geen enkele rol speelt. Zowel 1-op-1 als met groepen.

Soms hoor ik van mensen dat ze voorkeur hebben voor een “fysieke” afspraak, bijvoorbeeld omdat ze erg sensitief zijn en de uitwisseling van energie een belangrijke rol voor hen speelt. En dat is nu wat mij zo verwonderd heeft over online coaching: de ervaring van verbinding, de ervaring van uitwisseling van energie is meestal minstens zo krachtig als bij een fysieke ontmoeting. Soms zelfs sterker, zo lijkt het. Zelfs bij telefonische sessies, waarbij er – anders dan bij online contact – ook geen visueel contact is.

Het heeft mij verbaasd hoe sterk het mogelijk is om een ander te voelen en hoe sterk een ander mij kan voelen, terwijl we kilometers van elkaar verwijderd zijn, soms zelfs duizenden kilometers en vele tijdzones. Voor het eerst heb ik dat ervaren bij het geven van afstand sessies Reconnective Healing. Daarbij wordt tijdens de sessie de telefonische of internet verbinding zelfs onderbroken en is er helemaal geen visueel of auditief contact tijdens de healing.

Sommige van de meest transformerende ervaringen gedeeld door klanten bij de testimonials hebben plaats gevonden tijdens een online coaching sessie. Zie de pagina met testimonials.

De voordelen van online coaching liggen voor de hand. Geen reistijd en kosten, geen parkeerproblemen en meer tijdstippen waarop een afspraak gemaakt kan worden, doordat het vanuit elke plek kan waar je je kunt afzonderen en telefoon- of internet verbinding hebt.

Voor online coaching heb je het volgende nodig:
– goede, snelle internet verbinding
– webcam (in tablets, smartphones en veel laptops geïntegreerd)
– microfoon  (in tablets, smartphones en veel laptops geïntegreerd)
– bvk een headset met koptelefoon en microfoon
(als je een smart phone gebruikt volstaat de headset van je telefoon)
Verder sofware of app zoals Skype, ooVoo of FaceTime (Apple).
Vrijwel alle moderne smart phones en tablets (zowel Apple als Android) zijn geschikt voor online coaching / video conferencing.

Wil je met me afstemmen of online coaching iets voor jou is kun je me mailen (coach@hennycramers.com), bellen (06 – 242 131 33) of Skypen (cramerscoach).

Inspiratie en coaching voor succesvolle nieuwetijds relatie

>
%d bloggers liken dit: