Lijf en leden

170197 Leeg van lijf en leeg van leden leef ik in toekomst niet in heden Leeg van lijf en leeg van leden wordt elk contact met pijn en angst vermeden Leeg van lijf en leeg van leden gevlucht voor monsters uit een donker verleden Vol van denken koortsachtig malend hoofd wordt elk vonkje ervaringsvuur schielijk gedoofd Vol van idealen koortsachtig dromend hoofd heb ik, in mijn eigen wereld, de wereld nooit geloofd Vol van verlangens koortsachtig zoekend hoofd heb ik mijn hunkerend zelf telkens van het leven beroofd Terwijl mijn denken  krakend vastloopt mijn idealen in daglicht verbleken en mijn verlangens gisten in zompig moeras terwijl mijn hoofd zich moegestreden  buigt en lijf en leden trillend ontwaken waagt mijn schuchter en eenzaam zelf zich schoorvoetend in het leven

Schrijf een reactie