Jin Shin KUNST

Jin Shin KUNST | Jin Shin Jyutsu | Mary Burmeister ~ Jiro Murai

Jin Shin KUNST is de naam waaronder ik in de periode 2009 tot 2014 lezingen, workshops en cursussen Jin Shin Jyutsu zelfhulp gaf. Onverminderd ben ik onder de indruk van de eenvoud en kracht van deze kunst en nog steeds pas ik Jin Shin Jyutsu dagelijks toe op mezelf. En waar dat opportuun is deel ik wat van toepassing is ook graag met coaching cliënten en vrienden die er belangstelling voor tonen.

Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu is een Japanse harmoniseringskunst van levensenergie. Het maakt gebruik van ieders vermogen om zichzelf met eigen handen in balans te brengen, te helen. Nadat Jiro Murai in het begin van de 20ste eeuw deze kunst herontdekte doordat deze op jonge leeftijd zijn leven redde, wijdde hij de rest van zijn leven aan het weer tot leven roepen van deze oeroude kunst en het verfijnen ervan. Uiteindelijk gaf hij er de naam ‘Jin Shin Jyutsu’ aan, wat vertaald kan worden als ‘De kunst van de Schepper door de mens met begrip en mededogen‘.

Zijn besluit om zijn kennis en kunde te delen met Mary Burmeister leidde tot een bijzondere samenwerking die Jin Shin Jyutsu ook, via de Verenigde Staten, naar het Westen bracht. Mary Burmeister had bovendien een belangrijk aandeel in het verder ontwikkelen van de toepassing van Jin Shin Jyutsu als zelfhelingskunst.

Voor wie ooit in aanraking is gekomen met Oosterse geneeswijzen als acupunctuur, shiatsu of reflexzone massage, zal veel herkenning vinden in Jin Shin Jyutsu. Met als verschil dat er geen enkele druk wordt uitgeoefend, en iedereen het natuurlijke helingsvermogen van zijn of haar handen eenvoudig op zichzelf (en anderen) kan toepassen.

Zie ook:
Jin Shin Jyutsu in Happinez (met Henny Cramers)
Jin Shin Jyutsu Zelfhulp | Jin Shin KUNST

Inspiratie en coaching voor succesvolle nieuwetijds relatie

%d bloggers liken dit: