Coaching

COACHING:   Co-Creatie op zijn best!

Wat kun je verwachten van coaching? Eigenlijk zegt dat woord zo weinig. Hieronder vind je wat ik van klanten hoor wat zij voor zichzelf willen in coaching (JIJ).  Ook wat ik als mijn rol zie als coach (IK). En wat anderen ervaren hebben tijdens coaching bij mij (WAT KLANTEN ZEGGEN).

JIJ …

Je bent op het punt dat je hebt geaccepteerd dat jij de enige bent die jouw problemen kan oplossen, maar je vindt het fijn je daar niet alleen in te voelen. Je hebt behoefte om begrepen te worden. Je weet dat het je helpt als je gehoord, gezien en gevoeld wordt. Wat je wilt is je zelf zijn, je eigen leven leiden, je hart volgen. Plezier in je leven, liefdevolle, warme relaties, zinvol werk waar je voldoening uit put. Je wilt in staat zijn om je te verbinden met anderen, je durven openen om liefde te ontvangen. En bovenal: je wilt van je zelf houden. Simpel zoals je bent. Ook van die strenge stemmetjes in je hoofd die je vertellen dat je niet genoeg bent, dat er niet genoeg is, en dat je nooit genoeg doet.

Je wilt stoppen met vechten.
Je hebt genoeg van alsmaar je best doen.
Je wilt ontspannen.

Je wilt laten zien wie je werkelijk bent.
Leven wat je werkelijk beweegt.
En stoppen met verstoppen.

Je weet dat er iets moois in je huist
en het is tijd dat naar buiten te laten komen.

Wat je zoekt is een gids. Want je weet dat alle antwoorden al in je zijn. Je wilt iemand die je kan helpen meer helderheid te krijgen in wat je wilt en hoe je stappen in de gewenste richting kan zetten. Je wilt ondersteuning en je veilig voelen om contact te maken met je ware verlangens.

Je hebt geen advies nodig. Wat je vooral wilt is begrip, aandacht en veiligheid waarin je open naar jezelf kunt kijken en je eigen antwoorden kunt vinden. En waarin je leert meer en meer te vertrouwen op je eigen-wijsheid.

IK …

Ik ben er voor jou. Jouw agenda is mijn agenda. Ik weet dat jij een krachtig mens bent, heel, en dat alles wat je nodig hebt in je is. Er is niets wat gerepareerd hoeft te worden. Het enige wat je nodig hebt is transformatie van bewustzijn.Er zijn drie sleutels voor transformatie:

 1. zien, bewust worden wat er nu speelt
 2. erkennen wat je ziet en het je toe eigenen
 3. accepteren wat je ziet en het waarderen

Begripvolle aandacht is het toverwoord in dit proces. Mijn rol is jou volledig te accepteren in alles wat je presenteert en zo een veilige basis te creëren waarin jij dat ook kunt doen.

Een andere rol voor mij als coach is het bieden van perspectief. Je uitnodigen om anders naar iets te kijken. Dat is iets anders dan een advies geven en ik vraag je altijd eerst of je een ander perspectief wilt horen.

Ik ondersteun je op weg naar de door jou gewenste verandering door je te coachen in de volgende stappen:

 1. helderheid verkrijgen
  ik help je duidelijkheid te hebben over waar je nu staat en wat je wilt: wat is je vertrekpunt en wat is je reisdoel, wat is je route?
  ook: wat houdt je tegen en wat heb je nodig?
 2. je kracht aanspreken
  het hoofd is machteloos zonder lichaam, door letterlijk te belichamen wat je wilt kun je contact maken met je innerlijke vuur, dit is je brandstof
 3. actie ondernemen
  geïnspireerd in beweging komen en de eerste stap zetten op weg naar je doel – niet vanuit moeten, maar vanuit willen, niet omdat het hoort, maar omdat jij ervoor kiest

WAT KLANTEN ZEGGEN …

*** Ik heb veel aan jou gehad en ben er sterker uit gekomen. Je werkt met hart en ziel voor je cliënten en hebt er bij mij voor gezorgd dat ik beter in contact ben met mijn ware zelf. Je laat jezelf heel kwetsbaar en puur zien, daar kunnen anderen nog wat van leren (ik ook!). ***Je geeft je iedere keer helemaal, en bent authentiek daarin… en je kunt er ook weer hartelijk om lachen. Dat zorgt inderdaad voor vertrouwen, geborgenheid… en daarin is veel mogelijk. *** Je weet iedere keer weer iets bij mezelf naar boven te brengen, waarvan ik nog niet wist dat het er was.  Daarmee kan ik weer verder groeien en krijg ik meer inzicht in mezelf. *** Jouw kracht zit hem vooral in wat jij zelf uitstraalt, jij bent voor mij het bewijs dat je je leven zelf in de hand hebt en dat je vooral je eigen verantwoording hebt hoe je het invult. Je bent altijd zonder oordeel, waardoor je ruimte schept voor mij, om mijn eigen keuzes te maken. *** Niets dwingends of een moeten, ik heb er heel veel van geleerd. En dan vooral in het positieve, er zijn niet zo veel wegversperringen als ik dacht. Ik ben er enorm door gegroeid en sterker geworden. *** Jij bent voor mij iemand die mijn ogen heeft geopend. Ik ben iemand, op mijn leeftijd, die zeer kritisch is, die sterk een eigen mening heeft, die als eigenwijs bekend staat , die door jouw kracht beter wordt. ***

Voor informatie of een afspraak bel me op 06 – 242 131 33
of stuur een e-mail naar coach@hennycramers.com

Wil je (eerst) meer lezen:
Henny Cramers over mij persoonlijk
Coach over visie op deze rol
Testimonials van klanten
Online coaching

Inspiratie en coaching voor succesvolle nieuwetijds relatie

>
%d bloggers liken dit: